Kunst in de tuin 7 en 8 juli 2018.

In 5 verschillende tuinen zijn uiteenlopende kunstvormen te zien. In de tuinen worden de kunstwerken tentoongesteld en je kan zien hoe ze gemaakt worden. De tuinen liggen allemaal rond oude boerderijen waarvan de oudere dorpsbewoners de naam kennen, niet het adres. De Negelaer, De Ward, Peppelpark, Daaldersmaat en ‘t lamslag.

Het wordt al langzaam een traditie. Het eerste weekend van juli gaan de tuinen open voor publiek. De tuinen liggen allemaal vlak bij elkaar in Nieuw Wehl en Loil en zijn via een afwisselende route op de fiets of lopend te bezichtigen. In iedere tuin is kunst te zien. Keramiek, textiel, hout, glas, schilderkunst. Bij de deelnemende tuinen kunt u een plattegrond met de route meenemen.

1 Loil Doesburgseweg 8, Daaldersmaat.

In de tuin van Carla Aukes is het thema textiel. Verschillende kunstenaars die werken met textiele werkvormen hebben hun werk geëxposeerd in haar tuin. Vroeger werd deze tuin vaker opengesteld voor publiek en werden er veel trouwfoto’s gemaakt. Nu is de tuin alleen open op 7 en 8 juli en zijn o.a. de enorme quilts van Carla te zien.

2 Loil Groenestraat 4, Peppelpark.

Menige uil heeft Frans Giesen al “gehakt” uit boomstammen. Maar hij doet meer.  Zijn prachtige dierenbeelden en abstracte werken staan op zaterdag en zondag in zijn tuin uitgestald. Ook de schilderijen van Irma Giesen hangen tussen de bomen.

3 Nieuw-Wehl Wardsestraat 15, De Ward.

De tuin van Ronald Kanne  nodigt uit om een rondje om de vijver te lopen, en te eindigen op het terras met een kopje koffie. Ronald is houtdraaier en maakt o.a. schalen en vazen. Zijn werk is te bewonderen en zijn werkplaats annex  cursusruimte is open voor bezoek. Daar staat ook oud en nieuw werk van Laurens Goldewijk. Dit jaar is hij 50 jaar keramist(!) Samen met Ans Buiting van de Ooyse Kleischuur komt hij demonstreren.

4 Nieuw-Wehl, Monseigneur Hendriksenstraat 25, De Negelaer.

Rondom het rijksmonument de Negelaer ligt de riante tuin van Trudy Volman. In de cursusruimtes is het nieuwe werk van Trudy en haar cursisten te zien. Creaties in keramiek. 

5 Loil Bosslagstaat 20, ‘t lamslag.

Een eindje van de weg  af ligt de tuin van Janine van der Hoeven. Rondom de boerderij is het een dierenparadijs. Geiten, kippen, pauwen, schapen etc. Janine maakt kleine kadootjes, veelal met de zgn. decoupage techniek. Verder is er glaskunst van Wilma Meijerink te bewonderen en ook nog dierenportretten geschilderd door  Brigitte Wijnbergen.

Alle tuinen zijn gratis te bezoeken en geopend van 11.00 uur tot 16.00 uur. Een kaartje van de wandelroute is te vinden op https://dehoutdraaierij.nl/shop/overig/kunst-in-de-tuin/