Jan de Bruijne

Jan de Bruijne
Brinkhorstweg 3
7311 gj Apeldoorn
(+) 055 579 1762
jwdebruijne@live.nl

Ik ben nu ruim 15 jaar ‘in de klei’ bezig.  Toen ik min of meer toevallig met ‘draaien’ begon bij het ‘creativiteitscentrum’ Markant, in Apeldoorn,zag ik ineens voor me hoe ik als kind ook al eens met de kleikoorts besmet was geweest.  Verstandig ouders had ik, ze hebben het goed bedoeld… Nu ben ik, na jaren, terug bij die oude liefde.

  • Cursusjaren draaien in ‘Markant’ in Apeldoorn,  docenten Carin de Cloe, Marga Knaven, Carla Dijk. 2005 – 2012.
  • Cursusjaren draaien in  ‘de Leeuwenkuil’ in Deventer, docente  Mieke Vahl. 2009 – 2011
  • Keramiekopleiding SBB Gouda 2015 .
  • extra leerjaar SBB draaien 2016. Docent Mathieu van der Giessen.
  • Vanaf 2018 extra lessen glazuren, docent Rob Muylaert.
pastedGraphic.png pastedGraphic_1.png

 

Ik vind het leuk om op markten het draaien van kleine kommen te demonstreren, en om mensen de gelegenheid te geven het zelf ook te proberen.