Het wordt al langzaam een traditie. Aan het begin van de zomer gaan de tuinen open voor publiek. De tuinen liggen allemaal vlak bij elkaar in Nieuw Wehl en Loil en zijn via een afwisselende route op de fiets of lopend te bezichtigen. In iedere tuin is kunst te zien. Keramiek, textiel, hout, glas, schilderkunst. Bij de deelnemende tuinen kunt u een plattegrond met de route meenemen.

Op 8 en 9 Juli 2023 is er weer een Kunst en Tuin.

de tuinen

De tuinen liggen allemaal rond oude boerderijen waarvan de oudere dorpsbewoners de naam kennen, niet het adres.

De Ward

De tuin van Ronald Kanne nodigt uit om een rondje om de vijver te lopen, en te eindigen op het terras met een kopje koffie. Ronald is houtdraaier en maakt o.a. schalen en vazen. Zijn werk is te bewonderen en zijn werkplaats annex cursusruimte is open voor bezoek.

 

De Negelaer

Rondom het rijksmonument de Negelaer ligt de riante tuin van Trudy Volman. In de cursusruimtes is het nieuwe werk van Trudy en haar cursisten te zien. Creaties in keramiek.

Peppelpark

Menige uil heeft Frans Giesen al “gehakt” uit boomstammen. Maar hij doet meer. Zijn prachtige dierenbeelden en abstracte werken staan in zijn tuin met veel verschillende soorten bloemen.

 

Daaldersmaat

Daaldersmaat heeft een landschapstuin met een bosje, waterpartijen en veel bloeiende borders. Hier kunt u het quiltwerk van Carla Aukes gebaseerd op haar reizen vinden.

de kunstenaars

In de verschillende tuinen zijn uiteenlopende kunstvormen te zien. 

Er worden kunstwerken tentoongesteld en bij sommigen is te zien hoe ze gemaakt worden.

de gastkunstenaars